Vagyonvédelmi tanácsokat is kaptak a Határmenti Bűnmegelőzési napra látogatók

A bűnmegelőzési szakemberek a Somoskőújfaluban megrendezett II. Határmenti Bűnmegelőzési Napon várták az érdeklődőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, a helyi polgárőrök közreműködésével a napokban, a Somoskőújfaluban megrendezett II. Határmenti Bűnmegelőzési Nap területén kialakított információs ponton várták az érdeklődőket, akik számára az ingatlanok vagyonbiztonságát fokozó műszaki-technikai berendezésekről, valamint az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről adtak tanácsot.

Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy és Fehér Katalin bűnmegelőzési előadó személyes vagyonvédelmi tanácsadással és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kiadott Házőrző telefonos alkalmazás bemutatásával is segítették a lakosságot, saját ingatlanjaik biztonsági szintjének felmérésében.

A szakemberek lehetőséget biztosítottak a kerékpárral érkezők számára a járműveik regisztrálásra. A BIKESAFE program mellett a szolgáltatást igénylők hasznos tanácsokat kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban és az egyéb védelmet nyújtó műszaki-technikai lehetőségekről is.

 

Kérjük, fogadja meg vagyonvédelmi tanácsainkat:

•          Ne tartson lakásában a szükségesnél nagyobb összegű készpénzt, drága ékszereket. Amennyiben mégis otthonában tárolja, úgy válasszon MABISZ által elfogadott, rögzített biztonsági széfet, illetve értéktárolót.

•          Szereltessen fel biztonsági zárat, riasztót, illetve kamerát értékeinek védelme érdekében!

•          A mozgásérzékelős lámpák felszerelésével sötétedés után is biztosítható a magánterületek átláthatósága.

•          A gondozott és megfelelően tervezett kert, a növényzet rendszeres metszése elősegíti a terület átláthatóságát, és megakadályozza, hogy illetéktelenek észrevétlenül tevékenykedjenek az ingatlana kertjében.

•          Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!

•          Regisztrálja kerékpárját a BIKESAFE programban, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a jármű adatait! www.bikesafe.hu