26.3 C
Nógrád
2019.06.16. vasárnap Jusztin
Kezdőlap Kékfény Lopás, orgazdaság és kábítószer birtoklása miatt került őrizetbe három nógrádi férfi

Lopás, orgazdaság és kábítószer birtoklása miatt került őrizetbe három nógrádi férfi

Három férfit kaptak el a salgótarjáni nyomozók kedden, akik a gyanú szerint több kocsiból is loptak Karancslapujtőn és Karancskeszin. Kiderült az is, hogy drogot is fogyasztottak, sőt a házkutatáskor találtak is náluk.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába kedden reggel több bejelentést is tettek, miszerint Karancslapujtőn, valamint Karancskeszin parkoló járművekből ismeretlenek különböző értékeket loptak el, majd kocsival távoztak a helyszínről.

A forrónyomos intézkedések eredményeképp a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai Karancsalja külterületén intézkedés alá vonták és elfogták a járművel közlekedő és a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 26 éves B. Tamást, a 28 éves O. Gyulát, valamint a 43 éves L. Róbertet.

A megalapozott gyanú szerint O. Gyula és L. Róbert kedden 7 óra körül egy Karancskeszin parkoló nyitott kocsiból egy benzinmotoros fűkaszát, valamint egy ampermérő-lakatfogót lopott el. A nyomozás adatai szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy reggel, pár perccel a bejelentést megelőzően egy Karancslapujtőn parkoló, nyitott teherjárműből egy mobiltelefont tulajdonítottak el, majd kocsival elhajtottak a helyszínről.

A gyanúsítottak az eltulajdonított fűkaszát B. Tamás lakóhelyére vitték, ahol a 26 éves férfi elrejtette azt.

A rendőrök a jármű ellenőrzése és a végrehajtott házkutatások során alufóliába csomagolt kábítószergyanús fehér és sárga port, valamint zöld növényi törmeléket találtak és foglaltak le. A lefoglalt poron és növényi törmeléken végrehajtott gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A nyomozók az eltulajdonított értékeket megtalálták és lefoglalták.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállított O. Gyulát és L. Róbertet lopás bűntett, lopás vétség és kábítószer birtoklása vétség, míg B. Tamást orgazdaság és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök. A nyomozók a három férfit őrizetbe vették.