Óriási rendőri akció Nógrád megyében: dílereket és fogyasztókat kaptak el a zsaruk, veszélyes új kábítószert is találtak

Kazáron új fajta drogot árult egy 44 éves férfi. Nemrég őt is elkapták a rendőrök.

Bekeményítettek a nógrádi rendőrök. Az elmúlt időszakban razziát tartottak többek között Balassagyarmaton, Kazáron és Bátonyterenyén. Drogdílereket, és fogyasztókat is elkaptak. Az ügyekben a bíróság eddig 6 személy letartóztatását rendelte el, a nyomozóhatóságok pedig további 12 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A megtartott kutatások alkalmával a megye nyomozói különböző kábítószergyanús anyagokat és azok fogyasztásához és értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak meg és foglaltak le. Az eddig beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok egy része kábítószernek, másik része új pszichoaktív anyagnak minősül.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság eljárást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 37 éves szandai férfi, egy 42 éves dejtári nő, valamint egy 33 éves balassagyarmati férfi, egy 26 éves balassagyarmati nő és egy 28 éves nógrádmarcali férfi, továbbá kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves dejtári férfi ellen.

A balassagyarmati nyomozók a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp a napokban elfogtak és kábítószer kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek egy 32 éves balassagyarmati férfit, valamint egy 27 éves balassagyarmati nőt. A megalapozott gyanú szerint a nő folyamatosan kapcsolatot tartott a kábítószer kereskedőkkel, valamint gépjárművel az eladás helyszínére szállította őket és az eladott narkotikumok után részesedést is kapott. A 32 éves férfi a megalapozott gyanú szerint 2015 évtől 2017. május 5-ig több személy részére értékesített rendszeresen kábítószernek minősülő anyagot Balassagyarmat belterületén. A rendőrök az ügyben további négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként a napokban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a napokban egy 32 éves nógrádszakáli férfit hallgattak ki gyanúsítottként új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás során a rendőrök 2018. szeptember 20-án elfogtak, gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2018 nyarától szeptember 13-ig több személy – közöttük fiatalkorúak – részére adott át, illetve adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő port.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 44 éves kazári férfival szemben. A megalapozott gyanú szerint a férfi Kazár belterületén 2018. évben több személy részére értékesített új pszichoaktív anyagnak minősülő kábító hatású anyagot. Az elfogott, 2018. szeptember 19-én a rendőrkapitányság épületébe előállított 44 éves kazári lakost a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették, melyet követően az illetékes bíróság elrendelte letartóztatását.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói a beszerzett információk alapján 2018. szeptember 19-én, valamint szeptember 20-án tartottak kutatást egy 24 éves férfi, valamint egy 57 éves férfi és egy 51 éves nő élettársa lakásán. A rendőrök a kutatások alkalmával kábítószergyanús fehér színű port találtak meg és foglaltak le, melyen az elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A két férfit és a nőt a rendőrök előállították és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Az ügyekben a bíróság ezideáig 6 személy letartóztatását rendelte el, a nyomozóhatóságok pedig további 12 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A megtartott kutatások alkalmával a megye nyomozói különböző kábítószergyanús anyagokat és azok fogyasztásához és értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak meg és foglaltak le. Az eddig beszerzett szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok egy része kábítószernek, másik része új pszichoaktív anyagnak minősül.