Taroltak a bátonyterenyei diákok: A fiúk és a lányok is aranyérmesek lettek a Fair Play Tornán

Várakozáson felüli eredménnyel, kettős tornagyőzelemmel zárt a hétvégén Telkiben, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában rendezett Fair Play Tornán a Salgótarjáni SzC Fáy András Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: a Bozsik-program Tanévindító Fesztiválján az amatőrök közt mind a fiúk, mind pedig a leányok korosztályos küzdelmét a bátonyterenyei diákok nyerték.

 Sipkó Sándor tanár úr növendékei a tavaszon, a Közép-magyarországi döntőig jutottak, ott az előkelő harmadik helyen végeztek, ezzel vívták ki az országos döntőben szereplés jogát.

A Fáy az iskolatörténetének egyik legfontosabb sportsikerét aratta a hétvégén, a díszes kupa méltó helyet kap majd a tanintézetben – kommentálta az eredményt Dániel László iskolaigazgató.

A becses trófea mellé mind a fiúk, mind a leányok mezőnyében a gólkirály cím és a legjobb kapusnak járó elismerés is Nógrád megyébe került. A diákok egyébként emléktárgyakkal, az aranyéremmel és feledhetetlen emlékekkel tértek haza a versenyről. S amit az MLSz edzőközpontjában történt sikeres szereplés élményén túl még hazahoztak, az egy becses fotó, melyen a két győztes Fáy-csapat játékosai a kétszeres magyar és háromszoros osztrák bajnok futballistával, a Magyarországon 1981-ben az év labdarúgójának választott, Ezüstcipő‑nyertes hazai-, és 1984-ben az osztrákoknál gólkirályságig jutott válogatott játékossal, Nyilasi Tiborral közösen szerepelhettek.

A Fáy fiú csapatának tagjai: Nagy Gergő, a torna gólirálya, Kőszegi Dominik Richárd, Uhrin Balázs, Rátóti Zoltán, a torna legjobb kapusa, Szőrös Béla, valamint Kun György István.

A “Fáy Amazonok” csapatát pedig Rácz Mónika, Puporka Andelika, a torna gólkirálya, Pusomi Dzsenifer, Rácz Tünde, a gólirály Zámbó Adrienn, valamint Szabó Anita és Lavaj Gréta alkotta. Gratulálunk a remek szerepléshez!