26.3 C
Nógrád
2019.06.16. vasárnap Jusztin
Kezdőlap Kékfény Késsel támadtak egy férfire Bátonyterenyén: letartóztatták az elkövetőket!

Késsel támadtak egy férfire Bátonyterenyén: letartóztatták az elkövetőket!

Erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy 36 éves és egy 42 éves férfi letartóztatását a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében.

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított szeptember 29-én Bátonyterenyén összetalálkozott a vele haragos viszonyban lévő sértettel, akit ököllel arcon ütött.

A következő napon a testvérével együtt ment el az ismerőse lakásához, ahol a bejárati ajtót közösen rugdosták, és azzal fenyegették meg haragosukat, hogy megölik. A férfi annyira megijedt, hogy félelmében családjával édesapja házába menekült. A gyanúsítottak azonban oda is követték őt, az ajtót rugdosták és tovább fenyegetőztek – részletezte az esetet az ügyészség.

A kitartó elkövetők október elsején délután visszatértek a házhoz, ahová az idősebb testvér egy 20 centis pengehosszúságú kést is magával vitt. Az ajtót berúgták, és a gyanúsított a nála lévő késsel hadonászva a kanapén ülő sértettre támadt, akit a halántékán megvágott, majd megütötte és a földre rántotta. A földön fekvő sértettre ezután rátérdelt, és a feje tetején próbálta megszúrni. A férfi édesapja a fiatalabb férfit ki tudta lökdösni a lakásból, majd fia védelmére kelt, és egy porszívócsővel fejen ütötte a fiát bántalmazó gyanúsítottat.

A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a gyanúsítottak letartóztatását – a bűnismétlés veszélyére tekintettel – egy hónapra elrendelte. A bíróság végzése ellen a gyanúsítottak és a védő szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében fellebbezett. A bíróság végzése a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.