26.3 C
Nógrád
2019.06.16. vasárnap Jusztin
Kezdőlap Kékfény Tizenévesek törtek be egy nógrádi ingatlanba: kátyhát, vízmelegítőt és szerszámokat loptak

Tizenévesek törtek be egy nógrádi ingatlanba: kátyhát, vízmelegítőt és szerszámokat loptak

Elfogtak a rendőrök egy 19 éves, 18 éves és 17 éves fiatalt a minap, akik a gyanú szerint betörtek egy nógrádszakáli ingatlanba a közelmúltban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szeptember 25-én 21 óra 52 perckor tettek bejelentést, miszerint egy nógrádszakáli ingatlanba betörtek.

A nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp beazonosították és a napokban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves, 18 éves és 17 éves helyi lakosokat.

A nyomozás adatai alapján a 18 éves fiú és fiatalkorú társa a bejelentés napján délután az egyik nógrádszakáli ingatlan bejárati ajtaját, melléképületeinek ajtaját, valamint ablakait betörte, az ingatlanba bement, azonban onnan nem tulajdonított el semmit. A két gyanúsított ezt követően 19 éves társukkal együtt visszament az ingatlanhoz, és onnan gáztűzhelyet, kályhát, vízmelegítőt, különböző háztartási eszközöket és kézi szerszámokat loptak el. A gyanúsítottak a tárgyak egy részét értékesítették, majd a kapott készpénzt egymás között elosztották.

A Szécsényi Rendőrkapitányságra előállított két férfit és fiatalkorút a nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melyet követően a 18 éves férfit és fiatalkorú társát bűnügyi őrizetbe vették. Az őrizetbe vett két gyanúsított ellen a Szécsényi Rendőrkapitányság további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.