Sporttal a drog ellen: egy napon át fociznak Bátonyterenyén

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a „Sporttal a drog” ellen elnevezésű 24 órás focit Nógrád megyében, november 9-10. között.  A bűnmegelőzési programnak ezúttal a bátonyterenyei sportcsarnok ad majd otthon. Az esemény során a diákok, rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, valamint büntetés-végrehajtási dolgozók egy napon keresztül rúgják a bőrt, hogy felhívják a figyelmet a kábítószer használatának megakadályozására és népszerűsítsék a drogok nélküli életmodellt – tájékoztatta lapunkat Vass Miklós, a rendezvény szervezője.

Vass Miklós, aki egyben a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is a Concrete Médiának elmondta: a nagy múlttal rendelkező programot tizenegy évig Balassagyarmaton tartották, most viszont átkerült Bátonyterenyére. A “Magad Döntesz” komplex-kábítószermegelőzési program keretében a Város Önkormányzatával és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen kerül lebonyolításra.

-Az esemény melyet Nagy-Majdon József, polgármester úrral közösen szervezünk november 9-én pénteken 13:00 órakor kezdődik majd. Elsőként a gyerekek lépnek pályára, majd a 16:00 órás megnyitó után őket követik a felnőttek – emelte ki a szervező.

Hozzátette: a rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a drogok használatának megakadályozására és népszerűsítsék a drogok nélküli életmodellt. A sportolás támogatásával, a sport propagálásával a kábítószerhez forduló fiatalok számának csökkentésére törekszenek.