30.4 C
Nógrád
2019.07.22. hétfő Magdolna
Kezdőlap Kékfény Elfogtak egy sorozatbetörő nógrádmegyeri testvérpárt

Elfogtak egy sorozatbetörő nógrádmegyeri testvérpárt

Őrizetbe vették azt a testvérpárt a szécsényi nyomozók, akik több nógrádmegyeri betöréssel is gyanúsíthatók.

A Szécsényi Rendőrkapitányság négyrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 20 éves R. Markó és háromrendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt a 21 éves R. Arnold ellen.

R. Arnold a megalapozott gyanú szerint október 21-én délután Nógrádmegyeren az egyik ingatlan ajtaját benyomta, és onnan szerszámgépeket lopott el.

A nyomozás adatai alapján R Márkó október 25-én az egyik nógrádmegyeri ingatlan udvarára is bement, és az ott parkoló járműből eltulajdonította az akkumulátort. A gyanúsított október 29-én a község egyik családi házának ajtaját befeszítette, és az ingatlanból egy beltéri egységet lopott el.

A testvérek a megalapozott gyanú szerint november elején a településen további két ingatlanba törtek be, és onnan elektromos fúrógépet és egy hosszabbítót, akkumulátort és annak töltőjét, kézi flexet, melegítőt és hangszórót tulajdonítottak el.

A szécsényi rendőrök a két férfit a napokban elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók R. Arnoldot és testvérét őrizetbe vették, az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták. A hatóság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatóak-e.