Több százan vettek részt a bátonyterenyei állásbörzén

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a Bátonyterenyei Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával, valamint a foglalkoztatási paktumokkal közösen Állás és képzési börzét tartott november 7-én az Ady Endre Művelődési Központban.

A rendezvény kiváló alkalmat teremtett a térségi munkaadók és munkavállalók közötti közvetlen kapcsolatfelvételre, személyes találkozásra, a térség álláslehetőségeinek valamint a foglalkoztatási szolgálat által kínált támogatott képzési lehetőségeknek a megismerésére.

A börzén állásajánlataikkal megjelentek az alábbi munkáltatók: Bátony-Metall Kft., Unio Coop Zrt., Nádland Kft. , Viessmann modellgyártó Kft. , Mediaworks Hungary Zrt. , LEL Kft. , Villámszer Kft. , Axamo Kft., Besser Hungária Kft., Alukov Hungária Kft., KTS Metalltechnik Kft., valamint a Nordmetál Acél és Gépszerkezetgyártó Kft.

A résztvevő munkáltatók szakképzett, és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínáltak munkalehetőséget, mintegy 150 álláshely tekintetében. Többek között az alábbi munkakörökben voltak betölthető helyek: hegesztő, lakatos, ABC eladó, betanított segédmunkás, szerszámkészítő, újságíró, irodai asszisztens, villanyszerelő, műszerész, szabász, varrónő, CNC marós és esztergályos, beszerző, karbantartó.

A kiállító munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat megyei aktuális álláslistája, a különféle szolgáltatások, támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetőek voltak a börzén.

A foglalkoztatási szolgálat munkatársai pedig tájékoztatást nyújtottak a börzén a felnőttképzés keretében végezhető, szakmát, elhelyezkedését segítő szakismeretet, vagy nyelvtudást adó, támogatott munkaerőpiaci képzések aktuális listájáról, illetve segítséget nyújtottak a jelentkezési szándék leadásában is.

Fotó: Kis Krisztián