Elkapták a nógrádi betörőket, láncfűrészt, fűkaszát, és autót is loptak

A Szécsényi Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás vétség és lopás bűntett, valamint jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves szalmatercsi, míg lopás vétség megalapozott gyanúja miatt egy 23 éves karancssági lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 28 éves férfi 2018. november 28-án az esti órákban egy szalmatercsi családi ház ajtaját befeszítette, majd onnan készpénzt és zseblámpát tulajdonított el. Pár nappal később a gyanúsított 23 éves társával, ugyanezen a településen, egy másik ingatlanba ment be hasonló módszerrel, melyet átkutattak. Az ingatlanból a két férfi az ott talált bőröndökbe pakolva elektromos láncfűrészt, baltát, villáskulcs készletet, kalapácsot és egyéb szerszámokat és használati tárgyakat, valamint festéket, ecseteket, fűkaszát, benzines kannát és üzemanyagot, valamint egy betétkönyvet lopott el.

Megalapozott a gyanú arra is, hogy a szalmatercsi férfi 2018. november 30-án a hajnali órákban egy karancssági családi ház előtt – járó motorral, nyitott ajtókkal – álló személygépkocsiba a tulajdonos távollétében beszállt, majd azzal több településen át közlekedett, mellyel Karancsalja külterületén egy árokba hajtott.

A rendőrök a két férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A hatóság tagjai előterjesztést tettek az illetékes ügyészségen a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására.

Fotó: illusztráció