Házhoz mentek a rendőrök: bűnmegelőzési napot tartottak Rétságon

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya és a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai 2018. november 28-án a „Házhoz megyünk!” országos vagyonvédelmi program keretében Rétság város főterén kialakított információs ponton fogadták az érdeklődőket.

A bűnmegelőzési szakemberek az ingatlanok vagyonvédelmét segítő eszközöket mutattak be, továbbá egyéni prevenciós tanácsokat adtak a lakosság számára. Otthonaik biztonságát az ingyenes Házőrző applikáció, illetve nyomtatott kérdőív segítségével mérhették fel az érdeklődők, majd személyesen is meggyőződhettek a kiállított műszaki eszközök – zárak, riasztó- és kamerarendszerek – hatékonyságáról.

Kérjük figyeljenek értékeikre, ingatlanjaik, házuk, lakásuk biztonságára! 

–    Mindig gondosan zárják be az ajtót, az ablakokat. Célszerű egynél több, modern zárrendszert alkalmazni, amely nagyban megnehezítheti a betörők dolgát.
–    Ha van rá lehetőség alkalmazzanak időzített világítást, mozgásérzékelős lámpákat.
–    Használjanak riasztóberendezést!
–    Figyeljenek a kert rendezettségére, azon belül is a fák, bokrok megritkítására, hogy a szomszéd, vagy a járókelők és a rendőrök szemmel tudják tartani a ház körüli mozgást, az esetleges jogszerűtlen behatolást. A kerítés is legyen átlátható!