Háromszáz rászoruló családon segít tűzifával a bátonyterenyei önkormányzat

Háromszáz családon segít téli tüzelővel a bátonyterenyei önkormányzat. (Korábbi fotó)

A tavalyihoz hasonlóan idén is háromszáz családon segít téli tüzelővel a bátonyterenyei önkormányzat – tájékoztatta lapunkat a város alpolgármestere. Letovai Zoltán hozzátette azt is: a kiszállítást hétfőn kezdik el, ezt követően pedig további hatszáz háztartás kapja majd meg a 12 ezer forintnak megfelelő fát a téli rezsicsökkentés keretéből.

Egy köbméter fát visznek a rászoruló családoknak

Letovai Zoltán kifejtette: a korábbi évekhez hasonlóan most is háromszáz köbméter keménylombos fát oszt szét a bátonyterenyei önkormányzat a leginkább rászorulók között. Így háromszáz családon segítenek.

A város alpolgármestere hozzátette: a tüzelő kiszállítását január 14-én kezdik meg, és ígérete szerint februárig mindenhová eljuttatják majd az adományt.

Kiemelte: ebben az évben azok kapnak támogatást, akik több gyermeket nevelnek, mozgássérültek, idősek, vagy esetleg nagyon rossz anyagi helyzetben vannak, és nem tudják megvenni a tüzelőt.

Jön a téli rezsicsökkentés is: 612 háztartás kap tűzifát a városban

Letovai Zoltán elmondta azt is, amint végeznek a szociális fa kiszállításával, elkezdik a kormány által ígért, téli rezsicsökkentésre szánt tüzelő beszerzését, melynek kiszállítását és ennek teljes költségét az önkormányzat magára vállalta.

Az alpolgármester hangsúlyozta: minden fával fűtő család megkapja majd ezt a támogatást is a városban, mely összesen 612 háztartást érint.

Korábbi fotó