Újabb fejlesztések kezdődnek Bátonyterenyén: Korszerűsítik a játszótereket, és megújulnak a zöldövezetek

A fejlesztések részleteiről Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere számolt be lapunknak.

2019 tavaszán nagy volumenű fejlesztések kezdődnek Bátonyterenyén. Több mint 1,2 milliárd forintot fordítanak majd két TOP-os projekt keretében arra, hogy megújuljanak a városban a zöld területek, és a játszóterek, illetve jelenleg használaton kívüli ingatlanok korszerűsítése és új funkciókkal való megtöltése is meg fog valósulni.

A beruházásokkal kapcsolatban a város polgármesterét kérdeztük, aki beszámolt a fent említett projektek pontos részleteiről.

-A közös munka meghozta a várt eredményt, és sikerült településünk számára elnyernünk két újabb nagy összegű támogatást, melyből jelentős fejlesztéseket tudunk eszközölni az elkövetkező hónapokban – mondta, hozzátéve: a pályázatok benyújtását komoly szakmai előkészítő folyamat, és rengeteg egyeztetés előzte meg. Ezt követően Nagy-Majdon József részletezte azt is, milyen beruházások fognak hamarosan elindulni a városban.

Az egyik projekt keretében a zöldövezeti részeket is felújítják majd.

Ismertette: A „Zöldterület fejlesztés Bátonyterenyén” (TOP-2.1.2-15-NG1-2016-00004), valamint a „Megújuló városi terek az új generációk számára Bátonyterenyén” (TOP-2.1.2-16-NG1-2017-00002) elnevezésű projektek keretében a zöldövezeti részek felújítására kerül sor, amely magában rejti a parkok fejújítását, különféle növények telepítését, a vízelvezetés korszerűsítését, új járdák építését, továbbá a játszóterek felújítását is.

Modern, új eszközöket telepítenek a játszóterekre.

Mindezek mellett három kisterenyei épületet (az OTP megüresedett létesítményét, a kastélykerti művelődési házat és az ott található óvodát) szépítenek meg. Mint kifejtette: mindháromból közösségi teret fognak kialakítani.

Megszépül a kisterenyei művelődési ház is; rendezvény központtá alakítják át.

A város első embere hangsúlyozta: jelenleg a két projekt szervezése zajlik, a tényleges munkafolyamatok tavasszal kezdődnek majd.