Vaddisznókat fotóztak a salgótarjáni Spar parkolójában

Ismételten vaddisznók tévedtek Salgótarján városába, és ezúttal is igen forgalmas helyen, a Spar parkolója környékén fotózták le vasárnap este az állatokat.

A vaddisznók szinte már napi szinte bejárnak a városba, sőt tavaly volt, olyan, hogy még az egyik pizzériába is betévedt egy fiatal példány.  A kis vaddisznó akkor igencsak meglepte a személyzetet és a vendégeket is, de gyorsan megérkezett a segítség, és miután a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagja befogta a vadon élő állatot, a vendéglátó egység tulajdonosával együtt biztonságba helyezték és szabadon engedték egy közeli erdőben.

A vaddisznók rendkívül intelligens, emellett étel, lakhely és hőmérséklet tekintetében meglehetősen igénytelen állatok. Ennek köszönhetően számos környezetben megtalálják a számításaikat, kevés olyan helyet tudnánk mondani Magyarországon is, ahol nem futhatunk össze velük.

Tartós megtelepedésükhöz mindössze két feltételnek kell teljesülnie: megfelelő mennyiségű élelem és víz, valamint olyan bozótos terület, ahol napközben nyugodtan pihenhetnek.

Az állatok rengeteg élelmet találnak a kidobott szemétben, zöldhulladékban, elhagyott kertek termő gyümölcsfái környékén. Megtanulták, hogy az ember nem jelent veszélyt, sőt közelsége terített asztalt jelent.

Fotók: Nagy Dávid