Dr. Bercsényi Lajos: rémhíreket terjesztenek a salgótarjáni kórházról

A napokban sokan olvashatták az interneten, közösségi oldakon, hogy leállt az intenzív ellátás megyénkben, mivel annyian szenvednek szövődményes megbetegedésekben, hogy a salgótarjáni és a balassagyarmati intenzív osztály is megtelt. Mint kiderült: mindez rémhírkeltés volt. Az ügyben megszólalt ugyanis a salgótarjáni intézmény főigazgató főorvosa, akit Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is azonnal felkereset a hír hallatán. Dr. Bercsényi Lajos levélben válaszolt a honatyának.

– A cikkben megjelent állításokat visszautasítjuk, és azt gondoljuk, hogy a rémhírkeltések nem a betegellátást szolgálják, hanem a tiszességes alapokon nyugvó betegellátást nehezítik, illetve adott esetben ellehetetlenítik. Minden normális gondolkodású embernek kötelessége távol tartani magát a hisztériakeltéstől, amelyek a betegek ellátását veszélyeztető állapotot okoznak – hangsúlyozta a kórház főigazgató főorvosa.

Majd hozzátette: a Szent Lázár Megyei Kórház Intenzív Osztálya megfelelő személyzettel és gépekkel rendelkezik, a betegellátás folyamatos.

Dr. Bercsényi Lajos az ügy kapcsán kifejtette: a múlt héten valóban nagyon sok volt a beteg a megyei intézményekben, de véleménye szerint abszolút nem volt vészhelyzet.

A teljes levél itt található: