Hárman sérültek meg balesetben a megye útjain

Egy 42 éves férfi személygépkocsival közlekedett 2019 február 8-án 6 óra 45 perckor Kishartyán belterületén, a Rákóczi úton, amikor az úttesten áthaladni szándékozó nőt elütötte. A gyalogos a baleset következtében megsérült.

Salgótarjánban, a Forgách Antal úton közlekedett Kazár irányába 8 óra 30 perckor egy 75 éves férfi gépkocsijával, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban járművével lehaladt az útpadkára és egy családi ház előtt a bal oldalára dőlve állt meg. A balesetben a sofőr és utasa is megsérült.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek körülményeit vizsgálja.

Kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben a KRESZ szabályait betartva, az időjárási- és látási útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a haladási sebesség megválasztásánál a forgalom jellegét, sűrűségét is vegyék figyelembe! A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, minden esetben fokozott körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket! Lakott területen kívül is – az út mindkét oldalán – számítani kell gyalogosok váratlan felbukkanására.