Új ipari park és összekötő út is létesül Bátonyterenyén

A beruházás keretében új vasúti átjáró és új Zagyva híd is épül, valamint az Orgona útig feltáró utat is kialakítanak majd. (Fotó: Kis Krisztián)

Negyven hektáros új ipari park épül 2019-ben Bátonyterenyén, hozzávetőleg 1,2 milliárd forintból. A projekt közbeszerzése hamarosan kiírásra kerül, jelenleg a tervezési folyamatok és az ingatlan vásárlások zajlanak. A fejlesztés részeként megvalósul a két településrészt összekötő út is, mely a Kossuth útról fog indulni és az Ipari parkba fog becsatlakozni, mellette kerékpársávot is kialakítanak, hogy ezzel is segítsék a dolgozók munkába járását –tudtuk meg Nagy-Majdon József polgármestertől.

A város első embere kifejtette: Bátonyterenye a 21-es számú főút bővítésére alapozva, dinamikusan fejleszteni kívánja azokat a lehetőségeket, amelyek a jelenleg még nem elég gyorsan növekvő ipari vállalkozásokat kedvező helyzetbe hozzák, és a területre vonzzák.
Ennek érdekében az út mellet már üzemelő ipari park közelében új területeket kívánnak bevonni iparterületté, és ennek közúti, és egyéb infrastruktúrával való ellátását kívánják a „Bátonyterenye központi ipari terület infrastruktúrális fejlesztése” (TOP-1.1.1-15-NG1-2016-00008) elnevezésű projektjének keretében megvalósítani. Ezek a közmű gerincek és az úthálózat egy nagyon jól megközelíthető zöldmezős beruházásokat lehetővé tevő területet hoznak létre. A projekt által érintett területek egy részét meg kell vásá-
rolni, amelyben hét garázs is érintett, mint megtudtuk a tárgyalások jelenleg folyamatban vannak, ezután indulhat hamarosan a közbeszerzés.

Nagy-Majdon József elmondta azt is, hogy a projektnek köszönhetően régi vágya is teljesülhet a lakóknak, hiszen aszfaltos úttal kötik majd össze Kisterenyét és Nagybátonyt.
– A Kossuth út és az Ipari park között valamivel több mint 500 méteres összekötő utat alakítunk ki, sőt a beruházás keretében új vasúti átjáró és új Zagyva híd is épül, valamint az Orgona útig feltáró utat is kialakítunk majd – tette hozzá a polgármester. A tervezett útépítésekkel az ipari területek mind a 21-es számú főút felől, mind a Kossuth út felől megközelíthetővé válnak, valamint az Orgona út is.