Új nyomdagépet vásárolt a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Bátonyrehab Kft.

A foglalkoztatottak, kiegészülve Nagy-Majdon József polgármesterrel és Gál András ügyvezető igazgatóval.

Hatmillió forintért vásárolt új, korszerűbb nyomdagépet a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató – önkormányzati tulajdonban lévő – Bátonyrehab Nonprofit Kft – tájékoztatta a Concrete Médiát szerdán a cég ügyvezető igazgatója. 

Gál András elmondta: az eszköz vásárlását az önkormányzat finanszírozta. – Ezen felül kaptunk még egymillió forint működési támogatást is, melyet ezúton is szeretnék megköszönni a képviselő-testületnek és külön Nagy-Majdon József polgármesternek – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Az új nyomdagépet ma kapta meg a cég. A korábbinál jóval modernebb eszközt az ügyvezető igazgató és a város polgármestere is megtekintette.

Több mint egymillió lenyomatot gyártanak évente

Gál Andrástól megtudtuk azt is, hogy hozzávetőleg 1,1 millió lenyomatot gyártanak évente. Ezek nagy részét a Viessmann számára értékesítik, a többit pedig más egyéb helyi cégeknek. A mostani géppel ezt a kapacitást is növelni tudják majd.

2019-ben 63 főt foglalkoztat a cég 

A Nonprofit Kft. ebben az évben 63 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat, akik a digitális nyomdai tevékenység mellett kiadványszerkesztéssel, névjegykártyák, meghívók, tasakok, díszdobozok készítésével, apró alkatrészek szerelésével, és válogatásával is foglalkoznak.