Tündértál: finom és egészséges ételeket kínál vendégei számára a pásztói reformkonyha

Kunyu-Gáspár Mária, a kifőzde szakácsa.

Reformkonyha nyílt nemrég Pásztón. A Tündértál olyan ételeket kínál vendégei számára, melyek nem csak finomak és táplálóak, de egészséges alapanyagokból is készülnek – tudtuk meg a helyszínen Kunyu-Gáspár Máriától, a kifőzde szakácsától.

Manapság egyre nagyobb figyelmet szentelünk az egészségünknek. Többet sportolunk, igyekszünk kevesebb édességet fogyasztani és arra is ügyelünk, hogy ételeink minőségi alapanyagokból készüljenek. A Tündértál nemrég nyitotta meg kapuit Pásztón, melynek konyhájában finom és egészséges ételek készülnek nap mint nap. A reformkonyha célja, hogy bebizonyítsa: nem csak a hízlaló, egészségtelen ételek lehetnek ízletesek. Kunyu-Gáspár Mária, a kifőzde szakácsa szerint, fontos odafigyelni arra, hogy mit, mennyit és milyen alapanyagokból eszünk. ­

– A fogyókúráról, az egészséges életmódról még mindig sokaknak a csirkemell, rizs, zöldség és saláta jut eszébe, ami valljuk meg nem igazán változatos. Szerencsére az édesburgonya, a természetes édesítőszerek, a különböző liszt alternatívák – mint a tönköly,teljes kiőrlésű, rozs vagy rizs, Szafi – számtalan lehetőséget biztosít arra, hogy az életformaváltás élmény és ne szenvedés legyen.

Olyan finomságokat készítünk, melyek nem térnek el a hagyományos, magyaros ízektől. Így például a cigánypecsenye, mátrai borzas és szilvás gombóc és felkerülhetnek a heti menüre. Az étlap összeállítása során azonban törekedünk arra is, hogy újdonságokat is megkóstolhassanak azok, akik tőlünk rendelnek, ezért több halfajtával, tengergyümölcseivel és karobos kakaós csigával kedveskedünk. Köretként szerepeltetjük még az Inkák aranyának is nevezett magas fehérjetartalmú quinoat, ami szintén egy lehetőség az egyoldalú étkezés kiküszöbölésére – fejtette ki.

A tárgynapon leadott rendeléseket legkésőbb reggel 7 óráig tudják fogadni. Fontos azonban, hogy mivel előrendeléssel dolgoznak, így nem biztos, hogy tudják biztosítani azokat a rendeléseket, amiket az utolsó pillanatban adnak le. Így a legbiztosabb az előző napi rendelésleadás.