Átadták a felújított óvoda épületét Cereden

A falu önkormányzata komplex energetikai felújítást valósított meg az ingatlanon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 43 millió forintos vissza nem térítendő támogatásával.

A Gesztenyéskert Óvoda korszerűsítése során elvégezték az épület utólagos homlokzati és födémszigetelését, az érvényben lévő hőtechnikai előírásoknak nem megfelelő műanyag nyílászárókat kicserélték, felújították az elavult fűtési rendszert – biomassza kazánrendszer beépítésével , új hőleadókkal és szabélyozással. A bejárat már akadálymentesen is megközelíthető volt, így ebben a fejlesztésben a teljes akadálymentesítés jegyében már csak egy akadálymentes mellékhelyiséget kellett kialakítani.

A kívül-belül minden igényt kielégítő óvodát május 14-én adták át ünnepélyes keretek között Becsó Zsolt és dr. Becsó Károly országgyűlési képviselők valamint Skuczi Nándor, megyei közgyűlési elnök részvételével. Mindhárman gratuláltak a településnek az újabb sikeres beruházás megvalósításához és további támogatásukról biztosították az önkormányzatot.