Szerelem, ami egy életen át tart: avagy Nivától az Audiig

Bencsok Péter gyermekként az édesapja Nivájával rótta a Cserhát lankáit, most egy Audi S1 Quattro terepváltozatának büszke tulajdonosa és számos Off-roaddal kapcsolatos rendezvény fűződik a nevéhez.

Bencsok Péter tereprally iránti szeretete már egészen fiatal korában megmutatkozott. Csupán 13 éves volt, amikor édesapja Nivájával a Cserhát lankáin gyakorolt, ugyanakkor a cross, quad és a rally sem állt messze tőle. 2008 környékén megrendezte az első Fanyűvő Trohpy és Quad kupákat, ami nagy sikernek örvendett. ­– Tisztán emlékszem, mikor Sajti barátom négy évvel ezelőtt felhívott, hogy tulajdonképpen, miért is nem indulunk versenyeken, hiszen minden érdekel, ami a tereprallyzással kapcsolatos. Így alakult, hogy az ő unszolására –de végül nem az ő oldalán- elindultam a Challenge kategóriában és itt köttetett barátság Murczin Viviennel és Zsolttal kik mögött végeztünk a második helyen ­– mondta el lapunknak Bencsok Péter.

Azóta többször is vissza-visszatért a versenyzéshez, de ettől az évtől már rendszeresen részt vesz a futamokon. – Volt egy régi nagy szerelem, hiszen melyik srác ne lett volna szerelmes a régi Audi S1 Quatrroba? Na ebből létezik egy tereprally változat, amiből három darab készült Olaszországban, ebből kettő került hozzánk és egyiknek boldog tulajdonosa vagyok. Az autó egy Rover alvázon, üvegszálas Audi Quattro bódé, amiben egy 3.5-ös BMW motor van, ez a merevhidas konstrukció már nem annyira állja meg a helyét, de mi élvezetből megyünk és ki fogjuk hozni belőle a maximumot. – fejtette ki.

Jelenleg a pontok alapján vezetik a bajnokságot, a cél pedig, hogy a vezető pozíciót megtartsák, 2020-ban pedig a magasabb TH kategóriában indulhassanak, ahol komolyabb versenyautók mérkőznek egymással.

Péter egyébként arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy minél többen megkedveljék a tereprallyt és az Off Roadot. Júliusban ismét megszervezi társaival a Dagonya Extrém Fesztivált. Az eseményen több terepjárós, endúros, quados és rally program is várja az érdeklődőket. – Mindenképpen szerettem volna, ha a fesztivál egy olyan rendezvény lenne, ami azoknak a látogatóknak is érdekes lehet, akik nincsenek otthon az autósversenyek világában. Több koncerttel is készülünk, az pedig külön öröm számomra, hogy idén a General Tire Trohpy és a Tereprally iskola is csatlakozott hozzánk – árulta el.

Bencsok Pétert a Concrete Média is támogatja céljai elérésében.