Sikeres szezont zártak: a megyei első osztályban folytathatja a Bátonyterenyei Torna Club

Az U19-esek is kimagasló teljesítményt nyújtottak, megnyerték korosztályuk bajnokságát.

A Bátonyterenyei Torna Club felnőtt csapata a második helyen zárta a megyei II. osztály tavaszi szezonját, ezzel egy szintet feljebb lépve, a megyei I. osztályban folytathatják a játékot ősztől. Az U19-esek is kimagasló teljesítményt nyújtottak, megnyerték korosztályuk bajnokságát.

–Elértük a szezon elején kitűzött céljainkat – kezdte az értékelést dr. Mátyás Mátyás, a Bátonyterenyei Torna Club elnöke. A felnőtt csapat a tabella második helyén végzett, ezzel pedig lehetőséget kaptak arra, hogy az őszi szezonban a megyei I. osztályban rúgják a bőrt.

– Büszke vagyok a csapatomra. Fegyelmezett, remek játékot produkáltak végig, a pályán és az öltözőben is egyaránt sikerült összeszoknunk. Télen – lehetőségeinkhez mérten – erősítettük a keretet. Hozzánk igazolt Gazdag Dávid, Mátrai Viktor, Líber Zsolt, Pozsár Patrik és Sasvári Attila. A fiúk gyorsan felvették a ritmusunkat és szinte az első perctől kezdve beilleszkedtek. Újult erővel és izgalommal várjuk az őszt ­­- fejtette ki dr. Mátyás Mátyás.

A jeles alkalom tiszteletére egyenpólót is magukra öltöttek a csapat tagjai.

Az U19-esek is hozták a tőlük elvárt játékot. A kitartás pedig meg is hozta a gyümölcsét, ugyanis fölényesen nyerték a számukra kiírt bajnokságot. – Szépen teljesítettek a fiatal futballistáink, így méltán mondhatom, hogy számunkra sikeresen zárult a szezon – fejtette ki a club elnöke.

A tervek szerint a Bátonyterenyei Torna Club a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet majd az utánpótlás nevelésre. A Bozsik program és az U19-esek mellé U15 és U14-es játékosokkal is szeretnének csapatokat indítani.

Fotók: Kis Krisztián