Kétszázmillió forintos beruházást adtak át a szécsényi Robinson-szigeteken

A szalagátvágás ünnepélyes pillanata. Fotó: Gyurkó Péter.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 215 millió forintos keretéből újultak meg a Szécsény határában található Robinson-Szigetek. A komplexumban egyebek mellett létrehoztak egy fogadóként és közösségi térként is funkcionáló épületet, új horgászhelyeket alakítottak ki, játszótéri elemeket telepítettek, hidakkal és stégekkel javították a terület megközelíthetőségét, megújították a vízi turizmus, és a park eszközeit, továbbá korszerűsítették a bevezető utakat és parkolókat is.

A pénteki átadó ünnepségen Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Barna János, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, a NOB tagja, valamint Stayer László, Szécsény város polgármestere is üdvözölte a beruházást, majd a Robinson-Szigetek ügyvezető igazgatója ismertette a projekt pontos részleteit.

Varga Béla kifejtette: a beruházás során saját erővel kiegészítve rendezték a tavak környékét; mederátvágással új szigeteket, stégekkel ellátott horgászhelyeket, tűzrakó-helyeket, filagóriákat és függő hidakat alakítottak ki; korszerűsítették a bevezető utakat és parkolókat; létrehoztak egy 30 fő befogadására alkalmas, megújuló energiaforrásból üzemeltethető fogadót és közösség épületet. A családos látogatókra gondolva pedig aktív mozgás koordinációs játszótéri elemeket telepítettek; megújították a horgász és vízi turizmus eszközeit, a park berendezését valamint életmentő készülékkel ellátott elsősegélynyújtó helyet alakítottak ki.

Mindezek mellett számos eszközzel bővült a vízi turizmus, az elsősegélyhely és a konyha kelléktára (kajakok, kenuk, defibrillátor, grillező, mikrohullámú sütő), sőt hidakkal, stégekkel is javították a park egészének megközelíthetőségét, szárazon és vízen egyaránt.

-A fejlesztés reményeink szerint új munkahelyek létesítését, a látogatószám növelését és a térségben eltöltött vendégéjszakák számának növekedését eredményezi majd – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A beszédeket követően az ünnepi program keretében megáldották és átadták a teljes projektet, sőt a jó tanuló – jó sportoló díjak is gazdára találtak.

Ma 18:00 órától egyébként nagyszabású fesztivál is kezdetét veszi a Robinson-Szigeteken, mely sztárfellépők egész hadát kínálja. Pénteken mulatós nappal kezdenek, szombaton a retró szerelmeseit várják, vasárnap pedig mainstream napot tartanak majd, többek között Tomy Montanával, az AK26-al, Burai Krisztiánnal, és Newikkal.

További részletek itt:

Haverok, nyár, buli: pénteken startol a Robinson Fesztivál (videóval)