Közmeghallgatást tartottak Bátonyterenyén (videóval)

A Kossuth Lajos Általános Iskolában és az Ady Endre Művelődési Központban is feltehették kérdéseiket a bátonyterenyeiek a település vezetőinek. A közmeghallgatásokon egyebek mellett a közlekedéssel, utak felújításával és a közvilágítással kapcsolatos témát voltak fókuszban.

Két helyszínen is közmeghallgatást tartottak Bátonyterenye vezetői, hogy a lakosság minden kérdésére válaszolni tudjanak. A Kossuth Lajos Általános Iskolában és az Ady Endre Művelődési Központban is sokan gyűltek össze. A felmerülő problémák főként az utak minőségével, a 21-es számú főúton való építkezések során kialakult forgalmi helyzetekkel és a közvilágítással voltak kapcsolatosak. Kérdésként hangzott el, hogy ezentúl hogyan lesz elérhető kerékpárral a Lidl, hiszen az útépítésnek köszönhetően nehezebben megközelíthető a bevásárlóközpont. Nagy-Majdon József polgármester kifejtette: már folynak a tárgyalások a lehetséges megoldásokról. Többek között szóba került egy átjáró megépítésének ötlete, amit akadálymentesítenének, valamint a 23-as csomópontnál egy zebrát is szeretnének kialakítani.

A Damjanich utcában sokszor okoz gondot egy nagyobb esőzés, ugyanis az útpadkát teljesen kimossa a víz, így az útfelülete sáros és egyre rosszabb állapotban van. – Észleltük a problémát és azon dolgozunk, hogy ezt mielőbb orvosolni tudjuk. A törmelékes feltöltés helyett, megfelelő minőségű útszegélyeket szeretnénk építeni, hogy az esőzés a lehető legkevesebb bosszússágot okozza az ott lakóknak – hangsúlyozta a polgármester.

A közvilágítással kapcsolatos kérdések is elhangoztak a közmeghallgatáson. A lakosok leginkább azt szorgalmazzák, hogy a megváltozott, megemelkedett gyalogos forgalom miatt telepítsenek több lámpatestet a településre a biztonságosabb közlekedés érdekében. A városvezető elmondta: a szóban forgó témát már több alkalommal megvitatta a képviselő-testület is, ezért elindult a folyamat, ami összegyűjti azokat a településrészeket, ahol indokolt az új lámpák elhelyezése.

A közmeghallgatáson többek között szó volt még a maconkai tömegközlekedési nehézségekről és az idősek beutaztatásáról a kényelmesebb bevásárlás és ügyintézés érdekében.

A közmeghallgatásról készült videókat itt tekinthetik meg:

Közmeghallgatás Kisterenyén (2019.06.11.)

Kedden a kisterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában tartott közmeghallgatást Bátonyterenye Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. Csütörtökön 17:00 órától az Ady Endre Művelödèsi Központban várjuk majd a lakosságot.

Közzétette: Nagy-Majdon József polgármester – 2019. június 12., szerda

Közmeghallgatás Nagybátonyban (2019.06.13.)

A Kossuth Lajos Általános Iskola után tegnap az Ady Endre Művelődési Központban tartott közmeghallgatást Bátonyterenye Város Önkormányatának Képviselő-testülete, amelyen már érződött az önkormányzati választás előszele. Én készen állok!

Közzétette: Nagy-Majdon József polgármester – 2019. június 14., péntek