Kegyetlen gyilkos! Hurokkal megfogta, majd bozótvágó késsel végezte ki a szarvast a salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság állatkínzás és orvvadászat bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. József 34 éves salgótarjáni lakos ellen. 

A nyomozás adatai alapján a férfi 2019. június elején egy hurkot helyezett ki salgótarjáni telke mögötti erdős területre, mely területen – a vadak odacsalása érdekében – korábban vizet és élelmet helyezett el.  A gyanúsított a tiltott vadászati eszközzel egy gímszarvastehenet megfogott, mely a hurokból való szabadulási kísérlete során megsérült és ezzel a vadnak több órán keresztül tartó különös szenvedést okozott.

A szarvast ezt követően egy bozótvágó késsel megölte, majd társaival a telekre vitték, ahol azt megnyúzták, majd a húsát a későbbiekben elfogyasztották. A férfi az anyja mellett megtalált borjat eltulajdonította, azt a telkére vitte.

Megállapítást nyert továbbá az is, hogy D. József az ezt követő napokban a megyeszékhely belterületén, az egyik ingatlan udvarán – szóváltást követően – ismerősét egy alkalommal megrúgta, aki ennek következtében megsérült.

A rendőrök a D. Józsefet elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi társainak felkutatása folyamatban van. A hatóság tagjai az elkövetés eszközeit felkutatták, valamint a borjút felügyelet melletti, természetes élő helyére szállították.

Borítófotó: illusztráció: DM/DV