Augusztus végén adják át a megújult Napsugár bölcsődét Bátonyterenyén

A kor elvárásainak megfelelő, gyönyörű épület várja majd a csöppségeket.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk: kormányzati támogatással újul meg a Napsugár bölcsőde Bátonyterenyén. A korszerűsítést mintegy 150 millió forintból végzik el, illetve ehhez még az önkormányzat is biztosít közel 30 millió forintot. A munkafolyamatok jelenleg is gőzerővel zajlanak, a csöppségek előreláthatólag augusztus végén vehetik majd birokba a megszépült épületet.

Nagy-Majdon József lapunk kérdésére kifejtette: a beruházás a „TOP-1.4.1-15-NG1 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” projekt keretében valósul meg. A befejezést követően új csoportszobák várják majd a gyerekeket, tehát létszámbővítés is történik, és kívül-belül egyaránt megszépül az épület, valamint a hozzá tartó udvarrész is.

-Ezen felül új bútorokat, játékokat, modern konyhatechnológiai eszközöket szerzünk be, a gyerekek nagy örömére az udvaron árnyékolóval ellátott homokozó, és úgynevezett tocsogó medence kerül kialakításra, továbbá új kerítésrendszer épül, térkővel lesz ellátva a járda, sőt lift is készül majd az akadálymentesítés miatt. A megújult bölcsődét a tervek szerint a nyár végén vehetik majd birtokba az apróságok – tette hozzá a város első embere.