Dagonya Extrém Fesztivált tartanak Béren (videóval)

Minden ami Off Road, quad és endurós program. Ezzel várja látogatóit a Dagonya Extrém Fesztivál július 11-14. között Béren. A rendezvényen fellép többek között a New Level Empire, a Desperado, az Ámokfutók és Csordás Tibi is.

Idén is megrendezik az ország legnagyobb extrém fesztiválját, a Dagonya Extrém Fesztivált, melyet július 11-14 között látogathatnak az érdeklődők Béren. A négy napos rendezvény elsősorban a terepjárósoknak kedvez, de lesznek quados, endurós és rallys programok is.

A szervezők mindenek előtt a biztonságot tartják szem előtt, így a területet használóknak egy gépátvételen kell átmenniük, hogy minden előírásnak megfeleljenek.

A kapukat július 11-én, csütörtökön reggel nyitják. Ez a beköltözés, az ismerkedés napja lesz, amit egy vezetett túrával kötnek össze a terepjárósoknak és a quadosoknak, hogy megismerkedjenek a több mint 200 hektáros területtel. Az eslő nap estéjén a szórakozásé lesz a főszerep, fellép a Kifutó Modell, a Bravó Johnny és a New Level Empire.

Pénteken a General Tire Trophyt és a Tereprally iskolát is élvezhetik az ide látogatók. A triál pálya a vállalkozó kedvűeknek tartogat majd izgalmas programot ezenkívül pedig túrára is lehet menni és a nagy sikernek örvendő Vak Road-on is részt lehet venni akár utcai autóval is.

A zenéről a Domino Rock band gondoskodik őket követi a Desperado és az Ámokfutók zengetik meg a színpadot, a napot pedig retro disco zárja.

Szombaton minden korosztályt megmozgató programokkal várják az érdeklődőket. sörivóverseny, asszonycipelő verseny, vizespóló, nappali Kalandtúra, sárgyorsulás, dagonya show, triál, tereprally iskola, General Tire Trophy is lesz, a zenéről pedig Csordás Tibi a Fiestából, a Grooveouse és Dj gondoskodik.

Az utolsó fesztivál napon minden a versenyzésről szól majd. Reggel megkezdődnek a gépátvételek, elsőként kezdenek az endurósok, itt két kategóriát indítanak, amatőrt és profit.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy az esemény lényege, hogy minden versenyző jól érezze magát és biztonságos keretek között motorozzon. A profi időmérésről pedig a Chronomoto online időmérői gondoskodnak.

A Magyar Nemzeti Short-Track Quad és UTV (side by side) is itt rendezi futamát a nekik külön kialakított pályán és 2019-től egy új verseny ággal is készülnek a Gyep Derbivel, mely egy Cross Szalalom szerű rally verseny, ahol akár utcai autóval vagy profi versenyautóval is rajthoz lehet állni, az ide tartozó versenykiírásokat megtalálhatják a Dagonya Extrém Fesztivál oldalain.

­– Évről évre az a célom a csapatommal,hogy olyan rendezvényt szervezzünk, ami arról szól, hogy kipróbálhassák magukat az Off Road kedvelői és egy jó hangulatú, de biztonságos versenyen vegyenek részt. A gyalogosoknak taxikkal is készülünk, melyekkel végig kocsikázhatják a Cserhát gyönyörű területeit – emelte ki Bencsok Péter, a Dagonya Extrém Fesztivál főszervezője.