Ráncfelvarrást kap a közösségi ház, befedik a színpadot, és játszóteret is építenek Mátraalmáson

Szurdokpüspökiben, Taron és Szuha-Mátraalmáson közel félmilliárd forint pályázati támogatással valósul meg a Mátra Nyugati Kapuja turisztikai projekt. Utóbbi településen megújul a Közösségi Ház, kibővül és fedetté válik a közelében található színpad, illetve játszótér is kialakításra kerül.  

A Területi- és Területfejlesztési Operatív Program 499.784.300 forintos támogatásából már elkezdték a beruházásokat a három településen és a tervek szerint a fejlesztések 2019 végére befejeződnek. A gesztor feladatokat ellátó Szurdokpüspökiben fő látványosságként a pincesor közelében kétszáz négyzetméteres turisztikai látogatóközpont épül. A település központjában két új gépkocsiparkolót létesítenek, ahol kerékpár- és segway-tárolót is kialakítanak, de terveztek a projektbe frizbi golfpályát, buborékfocit és lézerharc-terepet is. Taron tematikus bemutatóhely létesül Tar Lőrinc úgynevezett „pokoljárásának” megismertetésére és turisztikai fogadóközpontot is építenek.

Szuha-Mátraalmáson megújul a Közösségi Ház, melyben öltözőket, és előadótermet alakítanak ki, sőt egy kívülről nyílni mosdó is létrejön majd a projekt keretében.

Ezen felül kibővítik és be is fedik az ott található színpadot, illetve játszótér is kialakításra kerül a pályázat keretében.