Palóc Roham: száz versenyző avatta fel az akadály és kalandpályát a Robinson-Szigeteken (videóval)

Kúsztak-másztak, úsztak és futottak azok a vállalkozó szellemű versenyzők, akik elsőként próbálhatták ki a Robinson X-re keresztelt akadály és kalandpályát a Szécsényben található Robinson-Szigeteken. A pálya megnyitó ünnepségét szombaton tartották, ahol Varga Béla, a a komplexum tulajdonosa, dr. Szabó Sándor, Nógrád megyei kormánymegbízott és Halmosi György az Ipoly menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének elnöke is köszöntőt mondott.

Mint arról már többször is beszámoltunk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több mint 215 millió forintos keretből újult meg a Szécsény határában található Robinson-Szigetek. A komplexumban többek között létrehoztak egy fogadóként és közösségi térként is funkcionáló épületet, új horgászhelyeket alakítottak ki, játszótéri elemeket telepítettek, hidakkal és stégekkel javították a terület megközelíthetőségét, megújították a vízi turizmus, és a park eszközeit, továbbá korszerűsítették a bevezető utakat illetve a parkolókat.

Szombaton egy újabb kikapcsolódási lehetőséget biztosító területet adtak át. A Robinson X akadály és kalandpályára keresztelt terep megnyitóján Varga Béla, a Robinson-Szigetek tulajdonosa kifejtette: a kalandpálya ötlete onnan indult, hogy több alkalommal érkezett igény arra, hogy alakítsanak ki olyan parkot, ami a csapatépítő programok során megmozgatja a résztvevőket.

Dr. Szabó Sándor, Nógrád megyei kormánymegbízott kitért arra, hogy a mozgás, az egészséges életmód iránti érdeklődés egyre több emberhez elér. – Manapság egyre többen szeretnének sportolni és sokakat az sem tántorít el, ha vizesek, sarasak lesznek. Ezen a most adott akadálypályán remek lehetőség nyílik arra, hogy kipróbálhassuk magunkat a terepgyakorlatokban. Büszke vagyok arra, hogy a Robinson X Nógrád megyében nyitotta meg kapuit. – mondta a kormánymegbízott.

Halmosi György az Ipoly menti Palócok Térségfejlesztő Egyesületének elnöke hangsúlyozta: külön öröm számára, hogy a Robinson- Szigetek egyediségét az adja, hogy a tulajdonos felismerte a környezet, az Ipoly, a terület adta lehetőséget és azokra építve talált ki kikapcsolódásra alkalmas elfoglaltságokat. Ez pedig Halmosi György reményei szerint sűrűn látogatottá teszi majd Szécsényt.

A megnyitó ünnepség után a Palóc Roham csapata vette birtokába az akadály pályát. A „Törj ki a szigetről” elnevezésű megmérettetésre száz vállalkozó szellemű versenyző nevezett, akik egy rövid bemelegítést követően több turnusban mérkőztek meg egymással. Az összecsapás fő témája a kalózkodás volt, így a sportolók kúsztak-másztak úsztak és futottak, hogy elsőként érjenek célba. A verseny tökéletes nyitó programja volt a Robinson X-re keresztelt kaland és akadálypályának, amely ezentúl minden sportolni vágyót szeretettel vár.

Az átadóról készült videó itt tekinthető meg.