A régi idők Amerikája: az eddigi évek legsikeresebb Pick up Drive Fesztiválját tartották meg Romhányban

Koncertek, gyermekprogramok és persze számtalan amerikai autócsoda. Ezek jellemezték a negyedik alkalommal megrendezett Pick Up Drive Fesztivált Romhányban. A rendezvény ismét felejthetetlen élményt nyújtott azok számára, akik tartalmas kikapcsolódásra és egy kis nosztalgiára vágytak.

A kemping és a fesztiválélmény együttesen voltak jelen az idei Pick Up Drive Fesztiválon Romhányban. A messziről érkezők már az úgynevezett „ 0. napon” beköltözhettek, így minden fesztiválozónak volt ideje sátrat verni, otthonossá tenni a területet sütni-főzni és persze ismerkedni.

A programok sora június 26-án, pénteken kezdődött. A szervezők tettek róla, hogy olyan elfoglaltságok várják a látogatóikat, melyek minden igényt kielégítenek és senki se érezze úgy, hogy valami kimaradt az igazi fesztivál hangulatból. Számtalan lehetőség közül lehetett válogatni. Mint arról korábban Tóth Sándor, az esemény szervezője lapunknak beszámolt: évről évre úgy állítják össze a programokat, hogy azok kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartalmasak és érdekes legyenek. – Ilyen még nem volt Magyarországon, hogy egy fesztivál keretein belül 13 rockabilly együttes lépjen fel. Itt volt többek között Danics Dóra és a Ed Philips and the Memphis Patrol, a Rockin’ Rockcats, a King Cat Rhythm és a Group’n Swing, valamint ukrán, német és román zenekarok is szórakoztatták a közönséget. Minden várakozásunkat felülmúlta az idei látogatószám, hiszen az előző évhez képest kétszer többen voltak. Fergeteges hangulat volt és szuper csapat gyűlt össze. A tervek szerint 2020-ban folytatjuk – fejtette ki Tóth Sándor.

Természetesen a rendezvény fő látnivalóit a különleges amerikai járgányok tették ki, mintegy 150 járgányt lehetett megcsodálni.  Az 1962-es Lincoln Cabrió, a piros Chevrolet Kavarót és a 1939-es Burjik Cabrió ámulatba ejtette az amerikai autók szerelmeseit, százával készültek a járművekkel közös fotók.

A fesztivál különlegességét pedig kétség kívül azok az autentikus frizurák, pöttyös ruhák és csillogós férfi zakók adták, amelyet Romhányba varázsolták a régi idők Amerikáját.