Egy hétig dübörög a rock Salgóbányán (videóval)

Oláh Zoltán (balról az ötödik) és a tábor részvevői. Korábbi fotó

Immáron tizenötödik alkalommal rendezik meg a Szürkeállomány Nemzetközi Rocktábort a gyönyörű környezetben található salgóbányai ifjúsági táborban, július 8-14-e között. Az eseményen neves muzsikusok tanítják majd a tehetséges ifjú zenészeket, emellett számos koncert is színesíti a programot – tudtuk meg a főszervezőtől. 

Oláh Zoltán, vagy ahogyan sokan ismerik “Szürke” elmondta: az idei táborban ötven fiatal (szinte fele-fele arányban magyarok és szlovákok) vesz részt. A dobosokat Julius Petrus, a gitárosokat Richárd Ocshován, a basszusgitárosokat pedig Borsky Tibor tanítja majd.

A szervező hozzátette: a hétfői nap a táborhely elfoglalásáról, és az ismerkedésről szól, majd keddtől kezdetét veszi az oktatás (délelőtt és délutánonként).

Mint megtudtuk: mindezek mellett pénteken és szombaton számos együttes is színesítik a programot, majd szombaton Révész Sándor akusztikus zárókoncertével ér véget a rendezvény.

Oláh Zoltán kiemelte: az egy hetes tábor célja, a rock műfaj ápolása, és a tehetséges fiatalok felkutatása.

-Véleményem szerint évre-évre egyre jobb ez a tábor, számos új tehetséget fedezünk itt fel. A résztvevők életkora is változó, volt már 9 éves, de 60 éves növendékünk is. Ugyannakkor szintén a program színvonalasságát mutatja, hogy aki tőlünk kikerül úgymond az szinte azonnal felvételt nyer egy neves zenei iskolába, vagy éppen kitűnő eredménnyel zárja a tanulmányait. Tehát aki, ténylegesen elkötelezett és rászán egy hetet a táborra, az körülbelül egy három éves zenei iskolai anyagot tud elsajátítani a program során – mondta a szervező, majd kiemelte: bízik az esemény mostani sikerességében is, és abban is, hogy minél többen vesznek majd részt a nívós koncerteken. További információt itt találnak a programmal kacsolatban.

Várunk Rád – Salgóbánya, 2018.07.14.

Közzétette: Szürkeállomány – 2018. július 16., hétfő