Fényjátékkal leheltek életet az évek óta üresen álló salgótarjáni szálloda épületébe

Az egykori Karancs Szálló ideiglenesen kivilágított épülete Salgótarjánban 2019. július 7-én este. A 2001-ben bezárt szállodát a Karancs Fieszta rendezvény keretében világította ki a DemoLab csoport. MTI/Komka Péter

A Demolab Salgótarján – Kísérletváros diákcsapat két éves kutatásának és szorgos munkájának eredménye, hogy vasárnap este fénybe borult a város ma már történelmi épülete, a Karancs Szálló.

A hangulatos este egy kiállításmegnyitóval kezdődött: a diákok Csohány Kálmán kerámiafalát gondolták újra. A holtidőben a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) standjánál a hallgatók Salgótarján jövőjéről szóló elképzeléseit nézhettük meg. A DemoLab és Digitális Mágia sátorban világító pókokat és Karancs Szállós képeslapokat készíthettek az érdeklődők. A Karancs Fiesztát a közel egy órás árny- és fényjáték zárta.

 

20 fős diák és 10 fős felnőtt stáb végezte az áram nélkül álló épület bekábelezését; ez 5-6 órát vett igénybe. A volt szállónak a tér felé néző szobáiban 56 db energiatakarékos okosizzót helyeztek el.

Fotó: Zsélyi Bora.

A programozható és Wi-Fi-vel kommunikáló lámpák a diákok által előre animált alakzatokat, formákat jelenítették meg automatikusan, összehangolva a hotel bejáratára kivetített árnyjáték filmmel.

Kisbali Bence

Fotók:Pozsik Gábor