Tizenhat csapattal indulhat el az új szezon a megye egyben

Az előző évadhoz képest hat új együttes csatlakozott a mezőnyhöz.

Mostanra gyakorlatilag hivatalosan is kijelenthető, hogy tizenhat résztvevővel indulhat el a 2019/2020-as idény a megye egyben. A legutóbbi mezőnyhöz képest változás, hogy a bajnok Balassagyarmat az NB III-ban folytatja, míg új indulóként köszönhetjük a harmadosztálytól Búcsúzó SBTC-t, illetve a megye kettőből csatlakozó Mohora, Diósjenő, Szendehely, Bátonyterenye, Karancsberény ötösfogatot.

Több szempontból is érdekes pontvadászatra van kilátás, legutoljára még a 2013/2014-es szezonban küzdhetett ilyen számú alakulat a minél jobb eredményekért. Hosszú idő után ismét több színezheti régiónk legmagasabb szintű bajnokságot, hiszen a versenykiírás értelmében a tizenötödik és tizenhatodik helyen záró társaságok kiesnek majd. Nézzük meg a csapatok pontos listáját!

A Megyei I. osztály következő idénybeli mezőnye: Bátonyterenyei TC, Berkenye SE, Ceredi VSE, Diósjenő SE, Érsekvadkert SE, Héhalom SE, Karancslapujtő KSE, Mátraterenye SE, Mohora SE, Palotás SE, Pásztó SK, Rimóc SE, Salgótarjáni BTC, SK Karancsberény, Szécsény VSE, Szendehely FC.

Forrás:nogradifutball.hu