Elkészült a kivitelezés: megszépült a községháza Palotáson

Szabó Mihály, a falu polgármestere a megújult községháza épületében.

Palotás Község Önkormányzata pályázati támogatásból korszerűsítette a Palotási Közös Önkormányzati Hivatal épületét. A munkálatok július végén befejeződtek.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy csökkentse a Palotási Közös Önkormányzati Hivatal épületének energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg. A nyár folyamán elkészült energetikai korszerűsítésben megvalósult a külső határoló felületek utólagos hőszigetelése, az energetikai paramétereiben a követelményektől elmaradó homlokzati nyílászárók cseréjére.

Az épületben található korábbi korszerűtlen, egyedi fűtési hőtermelők helyére új kondenzációs kombi gázkazánt telepítettek automatikával programozható fűtésszabályozással ellátva, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepeket szereltek be. A gázüzemű vízmelegítőt megszüntették, így a meleg víz szolgáltatását az újonnan beszerelt gázkazán végzi.

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 36.328.130 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00049 azonosító számú pályázat keretében.