Új épületrésszel is bővül a kisterenyei Napközi Otthon

A Fogyatékosok Napközi Otthonának épületét a TOP-4.2.1-15-NG1-2016-00008 azonosítási számú “Szociális alapszolgáltatások fejlesztése Bátonyterenyén” című projekt keretében újítják fel a városban, a beruházásnak köszönhetően egy új épületrészt is kialakítanak, ahol a hajléktalanok és szenvedélybetegek nappali ellátása fog megvalósulni amely kötelező önkormányzati feladat tízezer fő felett.

A projekt során mintegy hetvenmillió forintból egyrészt felújítják a Fogyatékosok Napközi Otthonának meglévő épületét. Többek között szigetelik az ingatlant, megoldják a falak vizesedésének problémáját, sőt épületenergetikai korszerűsítés, valamint akadálymentesítés is megvalósul. Másrészt kialakítanak egy teljesen új épületrészt, melyben új funkciók kapnak majd helyet. Itt kerülnek kialakításra a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátására, valamint a nappali melegedőként szolgáló helyiségek.

A beruházás tehát meglévő szolgáltatásként a fogyatékosok nappali ellátásának fejlesztésében segít, valamint létrehoz két teljesen új szolgáltatást, a hajléktalanok nappali ellátását és a szenvedélybetegek nappali ellátását. A projekt kivitelezése jelenleg is gőzerővel halad.