Kívül-belül megújul az egészségügyi mikrocentrum Héhalomban

Héhalom Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy modernizálja a helyi Egészségügyi Mikrocentrumot, illetve hogy az összes egészségügyi szolgáltatást egy épületbe integrálja. Az erre rendelkezésre álló támogatás összege közel 46 millió forint. A kivitelezés folyamatban van. 

 Héhalom községben vegyes praxisú háziorvosi, iskola- egészségügyi, fogorvosi, védőnői szolgálat, valamint ügyeleti ellátás működik, amely területileg a mikrotérséget ellátja. Ezek a szolgáltatások – a védőnő kivételével – az Egészségügyi Mikrocentrumban érhetők el, de az épület már felújításra szorul. A Héhalomban elérhető egészségügyi alapszolgáltatások igénybevételével 9000 lakos érintett Héhalom, Egyházasdengeleg, Palotás és Kisbágyon településekről. A most zajló korszerűsítés során a meglévő Egészségügyi Mikrocentrum épületének funkcióbővítő és energetikai korszerűsítése valósul meg, illetve a szolgáltatások magas színvonalú ellátásához új eszközöket szereznek be.

A felújítási munkák három fő területre összpontosítanak. Megvalósul az épület teljes energetikai korszerűsítése a határoló szerkezetek, nyílászárók és az energiaellátás tekintetében. Egy földszinti raktárhelyiség átépítésével az épületbe költözik a védőnői szolgálat is, illetve belsőleg felújítják az orvosi ügyelet helyiségeit. A felújítás hosszútávon fogja biztosítani az egészségügyi intézmény hatékony, költségtakarékos, minőségi alapszolgáltatást nyújtó, jó színvonalú működését.

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 45.999.991 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el  100 százalék intenzitás mellett a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00024 azonosító számú pályázat keretében.