Nagyszabású korszerűsítés a kisbárkányi hivatal épületén

Kisbárkány Község Önkormányzata bő 37 millió forintból korszerűsítette a polgármesteri hivatal épületét. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyert támogatást fejlesztés megvalósításához.

Kisbárkány községben a Béke út 31. szám alatt található polgármesteri hivatal  épületének fejlesztése több szempontból is indokolt volt. A hivatal energetikai jellemzői messze elmaradtak a mai elvárásoktól. Az intézmény fűtése gázkonvektorokkal és fatüzelésű kályhával volt megoldva. Az épületben orvosi rendelő és könyvtár is működik. Az elvégzett energetikai korszerűsítés keretében sor került a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelésére, illetve a homlokzati nyílászárók cseréjére. Épületgépészeti korszerűsítés is történt, megvalósult a fűtési rendszer cseréje, központi fűtést telepítettek új kondenzációs gáz kazánnal, új radiátorokkal, valamint automatikával programozható fűtésszabályozással. A projekt keretében megvalósult az akadálymentesítés is. A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését eredményezi, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 37.332.799 Ft támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00026 azonosító számú pályázat keretében.