Tatától egészen Hollywoodig: szuperhős lehet Német Ádámból

Német Ádám legfőbb álma, hogy szuperhős legyen egy Marvel filmben.

A tatai származású Német Ádám szakmai pályája egyre csak felfelé ível. A hihetetlen testi adottságokkal rendelkező 34 éves színész kezdetben hazai reklámfilmekben szerepelt, majd feltűnt a Barátok köztben is, másfél éve pedig már külföldi sztárokkal dolgozik együtt, nem is akárhol, a filmgyártás Mekkájában, Hollywoodban. Láthattuk a Herkules című filmben, majd ismét sikerült magasabbra lépnie, főszerepet kapott a Road Head című amerikai horror vígjátékban. Legfőbb álma, hogy egyszer a Marvel szuperhőse legyen.

-A színészi pálya előtt közgazdásznak tanultál. Dolgoztál valaha az utóbbi szakmában?

-Egy hónapig voltam gyakorlaton, ezt leszámítva soha. Nem kedvelem ezt a szakmát, a szüleim miatt választottam kezdetben ezt a pályát, de soha nem állt közel a szívemhez.

-Személyi edzőként is dolgoztál Magyarországon.

-Így van. Személyi edzőként dolgoztam egy konditeremben, közben már elkezdtem ismerkedni a színészettel, a Thália Tanodába jártam.

Mi volt az első szereped?

Hat éve foglalkozom színészettel. Elsőként a Magyarországon forgatott Herkules című filmben tűntem fel, melyben egyébként Dwayne Johnson játszotta a főszerepet. Több száz katona közül – a tömegből kiemelkedő magasságom és izomzatom miatt – engem választottak ki a király testőrének. Ezt a szerepet aztán rengeteg magyar és külföldi reklám és kisebb filmszerep követte.

-Felsorolnál ezek közül párat?

Persze. A Taco Bell, a Citroen Europe, a Hyundai worldwide, a Jófogás, a Mindig Tv, valamint a Szerencsejáték Zrt. reklámjaiban is szerepeltem, sőt egy mindenki által ismert hazai sorozatban a Barátok köztben is feltűntem.

-Ezután költöztél Hollywoodba?

Igen. Ezek után a szerepek után 2018-ban költöztem a Los Angelesi városrészbe.

Nincs honvágyad?

-Nem igazán érzek honvágyat, nagyon jól érzem magam az Egyesült Államokban. Sok új barátom lett, és az időjárás is lényegesen jobb mint Magyarországon.

-Akkor nem is tervezed, hogy visszajössz Magyarországra?

-Abszolút nem tervezem, hogy hazamegyek. Ezen a helyen úgy érzem ki tudok teljesedni, el tudom érni a céljaimat.

-Hihetetlen adottságokkal rendelkezel. Két méter magas vagy, és valóban nem semmi az izomzatod. A lányok biztosan oda vannak érted. Sokan megfordulnak utánad?

Gyakran előfordul. Már hozzászoktam.

-Előfordult már, hogy autogramot kértek tőled?

-Ilyenre még nem volt példa, de egy volt egy olyan sztori, amikor utánam szaladt egy férfi, hogy szeretné ha felpróbálnám a Porsche design boltjukban egy cipőjüket, amit ő tervezett. Mosolyogtam egyet, majd mondtam, hogy menjünk, aztán több különböző szettet is felpróbáltam, mókás kis kaland volt.

Statisztaként több filmben is feltűnt már a magyar színész.

-A reklámfilmek és a statiszta szerepek után főszerepet is kaptál egy amerikai filmben. Erről mit lehet tudni?

-A Road Head című horror vígjátékról van szó, amit Kaliforniában egy Barstow nevű  településen, és a körülötte lévő Mojave sivatagi helyszíneken forgattunk le. A film premierje várhatóan október végén, halloween környékén várható. Nagyon büszke vagyok erre a szerepre, hiszen talán az egyetlen magyar vagyok, aki Hollywoodban amerikai filmben főszerepet kapott.

-Mit lehet tudni a film történetéről?

-A történet egy baráti társaság Mojave-sivatagi kirándulásáról szól, mely hamar pokollá válik, amikor összetalálkoznak egy a sivatagban élő gyilkos kultusz tagjaival. Én a sivatag őrzőjét játszom, aki a film egyik főszereplője. Több órányi kaszkadőr felkészítő edzés előzte meg a forgatást, hogy a többi szereplővel együtt begyakoroljuk a különböző harci jeleneteket. Kardozás, földharc, autóban verekedés, különböző esések, és minden olyan, amihez kaszkadőr, oktató/koordinátor jelenléte szükséges. A forgatást rettentően megnehezítette a folyamatos 40-42 fokos száraz meleg, és a forgatás utolsó hétében lévő hatalmas szél, mely miatt bizonyos jeleneteket meg is kellett változtatniuk a készítőknek.

A sivatag őrzőjének szerepében.

-Melyik szerepedre vagy a legbüszkébb?

-Mindenképpen erre az amerikai főszerepre vagyok a legbüszkébb! Ez messze a legnagyobb és legkomolyabb szerepem volt. Ez sokkal komolyabb, mint egy bármilyen reklám főszerep. Remélhetőleg hosszabb távon segíti majd a továbblépésemet itt, Los Angelesben.

-Mik a további céljaid?

Jelenleg a zöldkártyát szeretném megkapni, hiszen a mostani O-1 művész vízum sok mindenben korlátoz. Teljesen hozzáköt a jelenlegi munkáltató ügynökömhöz, valamint sok stúdió nem hajlandó addig alkalmazni ameddig nincs meg ez az okmány.

-Hosszabb távon mik a terveid?

Lépkedni felfelé. További szerepeket kapni és később eljátszani egy Marvel főszerepet, utóbbi a nagy álmom.

Ádám rengeteget dolgozik a tökéletes külsőért, sokat foglalkozik edzéssel, rendszeresen jár konditerembe.

-Mit üzennél azoknak, akik kételkednek abban, hogy szorgalommal és kitartással ilyen szép sikereket érhetnek el mint te?

-Szorgalom és kitartás mindenhez kell, ha valamiben kiemelkedőt szeretne elérni az ember. Rengeteg lemondással járt az, hogy most itt tartok. Ugyanakkor legyen realitása annak ami a kitűzött cél. Például ha 170 centiméter magas vagy akkor nem biztos, hogy a profi kosárlabdára kellene feltenni az életed. Ez amit itt csinálok rettentő nehéz. Az amerikai akcentusodnak tökéletesnek kell lennie, fontos, hogy a külsőd passzoljon az adott karakterhez, számítanak a referenciáid, na meg a managered kapcsolatai is. Itt, ezen a helyen gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni mindent. A város lakossága 15 millió, valamint itt próbálkoznak ezzel a legtöbben. Rettentő nehéz, de sosem szabad feladni, küzdenünk kell a céljainkért, az álmainkért és bármit elérhetünk az életben.

-Köszönöm az interjút!  

-Én köszönöm a lehetőséget!