Nógrádi Megyenap: Kovács Ákos lesz a rendezvény sztárfellépője

Budapest, 2016. október 24. Kovács Ákos Kossuth-díjas elõadómûvész koncertje az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából rendezett Szabadságkoncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2016. október 23-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Idén immáron tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nógrádi Megyenap. A nagyszabású eseménynek ezúttal Bátonyterenye városa ad otthont.

Szeptember 14-én számos program várja majd a Városház térre látogatókat.10:00 órakor Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő és Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere fogja köszönteni a résztvevőket a megnyitó során, ezután fellépők egész hada váltja egymást a színpadon.

Műsorral készül a füleki Pro Kultúra Férfikar, a Rimóci Rezesbanda, a Nógrád Táncegyüttes, a Varsányi Muskátli Táncegyüttes, a Mátraalja Néptáncegyüttes, a sámsonházai Hrusticke Énekkar, a Kisterenyei Palóc Népdalkör, a Váci Gyula Zeneiskola növendéke Balázs Hanna, a Karancs Old Boys, a Mihálygergei mazsorettcsoport, valamint a Zenthe Ferenc Színház tanítványa Simon Kata is.

A rendezvényen 16:00 órától Szűcs Judit is énekel a közönségnek, majd 20:00 órától Kovács Ákos ad koncertet. A nap folyamán az úgynevezett „Nógrádikum” udvarban bemutatják megyénk értékeit, sőt közfoglalkoztatási kiállítást is tartanak, melyet a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya szervez.

Az esemény a TOP-5.3.1-16-NG1-2017-00002 azonosító számú „Palócország szíve rendezvénysorozat”, valamint a TOP-5.3.2.-17-NG1-2018-00001 azonosító számú, a „Megyei identitás erősítése Nógrádban” című pályázatok keretében valósul meg. A programokon való részvétel ingyenes!