Rúzsa Magdi koncert és tűzijáték is színesítette a bátonyterenyei városnapot

Szeptember hatodikán és hetedikén került megrendezésre a Városnap, valamint a Palóc Kavalkád és Regionális Néptánc Találkozó a bátonyterenyei Városház téren. A programok már pénteken elkezdődnek, este a Frankzafka zenekar, valamint a Magna Cum Laude lépett színpadra. Másnap tájjellegű ételekkel, rengeteg fellépővel és színes gyermekprogramokkal várták a a szervezők a látogatókat, emellett bemutatkoztak a testvértelepülések, a hagyományőrző csoportok majd  Rúzsa Magdi adott fergeteges koncertet. Az eseményt színpompás tűzijáték zárta. 

Már pénteken is sokan vettek részt a helyi programokon. A kicsiket és nagyobbakat  délutántól vidámpark várta, este pedig a Frankzafka zenekar valamint a Magna Cum Laude lépett fel. Mindkét koncerten sokan vettek részt.

Másnap délelőtt igazi palóc kavalkáddal és néptánctalálkozóval folytatódott a rendezvény. A Városház téren ínycsiklandozó tájjellegű ételeket lehetett megkóstolni, a színpadon pedig fellépők egész hada váltotta egymást.

Délután hagyományőrző csoportok mutatkoztak be, volt véradási lehetőség, a regisztrálók között értékes nyeremények találtak gazdára, a testvértelepülések képviselői pedig Bátonyterenye polgármesterével és alpolgármesterével közösen elültették a testvértelepülések fáját, egy platánt, ami reményeik szerint olyan szépen fog növekedni és olyan tartós lesz, mint a határon túli barátságaik.

 

A programok összeállítása során természetesen a gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, a kicsik egyebek mellett kipróbálhatták az arcfestést, a csillámtetoválás, sőt a kézműveskedést is.

A Palmetta zenekar, valamint a városnapi köszöntők után – melyen Becsó Zsolt országgyűlési képviselő, Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő, Skuczi Nándor a megyei közgyűlés elnöke és Nagy-Majdon József Bátonyterenye polgármestere is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel – a Muzsla Néptáncegyüttes lépett színpadra. 

Ezt követően Rúzsa Magdi adott fergeteges koncertet, végül színpompás tűzijáték zárta a programot, melyen a két nap alatt rengetegen vettek részt.

A rendezvény ideje alatt kirakodók, büfé és városnéző kisvonat is várta a résztvevőket, sőt a Mancso Street Food finomságait, illetve Öregetesi pálinkákat is lehetett kóstolni.  Az esemény a TOP-5.3.1-16-NG1-2017-00002 azonosító számú „Palócország szíve rendezvénysorozat” című pályázat keretében valósult meg.

-Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik részvételükkel megtisztelték rendezvényünket, illetve azoknak is, akik bármilyen formában támogatták, segítették a városnapunkat. Azt gondolom, hogy ismét egy sikeres programon vagyunk túl. Most  szombaton pedig folytatjuk. A Nógrádi Megyenap sztárvendége, -mely szintén a bátonyterenyei Városház téren kerül megrendezésre – Kovács Ákos lesz – hangsúlyozta a város első embere. 

Fotók: Gyurkó Péter