Drogdílereket fogtak Nógrád megyében: videón a rendőrségi akció

A Pásztói Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 37 éves, egy 36 éves és egy 32 éves kállói férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak legidősebb tagja 2019. június és szeptember 10. között több alkalommal új pszichoaktív anyagnak minősülő fehér színű port szerzett meg, melyet több személy értékesített Kálló belterületén. A gyanúsított a vevőket – amennyiben részére nem tudtak azonnal fizetni – hitel fejében is kiszolgálta.

A nyomozás adatai alapján a 37 éves férfi a fenti időpontban az új pszichoaktív anyag beszerzésébe bevonta 36 és 32 éves társát is. A rendőrök 2019. augusztus 27-én a Kálló és Erdőtarcsa közötti útszakaszon, majd 2019. szeptember 10-én Verseg község belterületén ellenőrizték a gépjárművel közlekedő három férfit. A hatóság tagjai a végrehajtott gépjármű- és ruházatátvizsgálások eredményeképp összesen 213,93 gramm fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A beszerzett szakértői vélemény alapján a por új pszichoaktív anyagnak minősül.

A nyomozók a végrehajtott kutatások eredményeképp az új pszichoaktív anyag értékesítéséhez szükséges eszközöket, valamint az adásvételekből származó összeget és abból vásárolt különböző értéktárgyakat foglaltak le.

A három férfit a nyomozók elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. A rendőrök a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.