Még a jelzőtáblát is letarolta a részeg sofőr Bátonyterenyén

Egy 20 éves férfi közlekedett 2019. szeptember 11-én 14 óra körül személygépkocsival Bátonyterenye belterületén, amikor a Csentei útról a Zrínyi útra kanyarodás közben a gépjárművel a vízelvezető árokba csúszott, és egy veszélyt jelző közúti közlekedési jelzőtáblának nekiütközött.

A baleset következtében nem sérült meg senki, a sofőr alkoholszondás ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult.

A Bátonytererenyei Rendőrkapitányság munkatársai a férfit további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították, és vele szemben büntetőeljárást indítottak.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, nemcsak a saját, hanem más közlekedő, valamint az utasai életét is veszélyezteti. Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést! Mindemellett az ittas járművezető akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat, ami akár a megélhetését is kockáztatja! ​Felelőtlen döntésükkel másokat ne sodorjanak veszélybe!

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!