A novemberi nyugdíjjal érkezik a nyugdíjprémium és a kiegészítés

Idén is a novemberi nyugdíjjal együtt érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíj-kiegészítés.

Novemberben a nyugdíjutalványon szereplő összeg magasabb lesz a megszokottnál, mivel a nyugdíjasok egy utalványon, egyben kapják meg a novemberi nyugdíjat, a nyugdíjprémiumot és a nyugdíj-kiegészítést – közölték.

A Magyar Posta a nyugellátásokat november 14. és 29. között kézbesíti, a pontos napot minden érintett tudja az éves, személyre szabott kifizetési naptárból. Ha a postás nem találja otthon a címzettet, akkor értesítőt hagy hátra, amelyen szerepel, hogy melyik postán és meddig vehető át a nyugdíj. Hangsúlyozták, hogy ilyen esetben a személyazonosságot igazolni kell az átvételhez.

Novemberben adják át a postások a jövő évi, személyre szóló nyugdíj-kifizetési naptárt is. Decemberben pedig – a korábbi évekhez hasonlóan –, a karácsonyi ünnepek miatt már a hónap első felében kézbesítik a decemberi nyugellátásokat – írták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Novák Katalin korábban közölte, hogy minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap nyugdíjprémiumot, amelyet a novemberi ellátással együtt fizetnek ki.