Nagy érdeklődés övezte a bátonyterenyei állásbörzét

A kormányhivatal szervezésében Bátonyterenyén, az Ady Endre Művelődési Központban várták az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések után érdeklődőket 2019. november 13-án (szerdán) 10 és 12 óra között.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen, -melyen részt vett Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere is – a munkáltatóknak lehetősége nyílt a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, a börze az álláskeresőkkel, munkahelyváltást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételnek is kiváló színtere volt, segítve ezzel a szabad állások mihamarabbi betöltését. A helyszínen közel 40 szakmai, nyelvi és hatósági képzésre lehetett jelentkezni.

A szerda börzén jelen volt a nagyobb térségi munkáltatók közül – többek között – az ALUKOV Hungária Kft., az AXAMO Ruházati Kft., a Besser Hungária Kft., a KTS Metalltechnik Kft., a LEL Kft., a Magyarországi Hangszórógyártó Kft., a Magyar Honvédség és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, továbbá a Mont-Inox Kft., a Sinia Bútorgyártó Kft. és a Steelvent Zrt. is.

A résztvevő munkáltatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínáltak munkalehetőséget. Közel 100 nyitott álláshely várta az érdeklődőket. A betölthető munkakörök között – a teljesség igénye nélkül – anyagmozgató, beszerző, betanított faváz összeszerelő, betanított kárpitos, betanított lakatos, betanított szabász, CNC gépkezelő, CNC programozó, csőszerelő, gépbeállító, gépész technológus, gépkezelő, hegesztő, karbantartás vezető, karbantartó, lakatos, minőségellenőr, operátor, önkéntes tartalékos katona, összeszerelő, szabászati előkészítő, szerkezetlakatos, szerződéses katona és varrónő ajánlatokkal lehetett megismerkedni.

Az állásajánlatok mellett elérhető volt a foglalkoztatási szolgálat aktuális megyei álláslistája, illetve megismerhetőek voltak a különféle szolgáltatások, támogatási lehetőségek, továbbá a szervezők tájékoztatást nyújtottak a támogatott munkaerőpiaci képzések aktuális listájáról is, egyben segítséget nyújtottak a jelentkezések leadásában is.

A képzési lehetőségekről a kormányhivatalon túl a rendezvényen megjelenő hét felnőttképzési szervezet is tájékoztatást nyújtott az érdeklődők számára.

Forrás: Nógrád Megyei Kormányhivatal cikke nyomán

Fotók: Kis Krisztián