Gyönyörű és korszerű pályát kapnak a pásztói futballisták

Végéhez közeledik a pásztói futballpálya építése. A 99 millió forint összköltségű beruházás a helyi futball életnek ad új lendületet.

A pásztói felnőtt focicsapat a megyei első osztályú bajnokságban kiválóan szerepel, s elindult az utánpótlás korosztály felkészítése is. A sportegyesület egészen mostanáig a mátraszőlősi pályán volt kénytelen játszani, mivel egy korábbi meg nem valósult fejlesztés során a városi sporttelep pályája alkalmatlanná vált mindenféle sportolásra.

Idén az önkormányzat és az MLSZ TAO-támogatás igénybevételével egy minden igényt kielégítő, modern, öntöző-rendzserrel ellátott pálya építését tűzte ki célul. A beruházás a végéhez közeledik. A Pásztó SE a tavaszi szezont már valóban hazai pályán, a Hajós Alfréd úti sporttelepen játszhatja. A pálya 71×111 méteres méretű.

A munkálatok során teljes talajcsere történt, majd öntözőrendszert építettek be, ezután következett a gyepszőnyeg leterítése. Új kapuk és labdafogó hálók, valamint a futballhoz szükséges egyéb eszközök beszerzésére is sor kerül.

A pálya körül egy futókör is épül. A pálya üzemeltetője a Pásztói Sport Klub Sportegyesület lesz, amely egy kisebb lelátóval járul hozzá a beruházáshoz – tudtuk meg.