Most jött a hír: elmarad a 2020-as salgótarjáni Gabora Gála

Derült égből villámcsapásként jutott el hozzánk a hír, miszerint elmarad a 2020. január 11-ére tervezett XXVIII. Nemzetközi Jótékonysági Gabora Gála. A sajnálatos információ kapcsán felkerestük a főszervezőt, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg velünk.

– Igaz a hír – mondta Gabora János. Tovább már nem lehet halasztani, el kell kezdeni a gyógykezelésemet. Biztos, hogy meg tudnám szervezni, ezért is kezdtem bele, de most a legfontosabb, hogy rendben legyek. Nagyon sajnálom, hogy le kellett mondanom a csapatokat és a fellépni szándékozó művészeket. Estig sorolhatnám a támogatók névsorát, akikkel már mindenben megegyeztem, de a sors közbeszólt, fájó szívvel, de mindegyiket vissza kellett mondanom.

Át lehetne adnom a szervezést, hogy ne szakadjon meg ez a páratlan sorozat, de a tizenöt-húsz fős csapatommal, az állandó támogatóimmal, illetve a csapatvezetőkkel egyeztetve úgy döntöttünk, a legfontosabb, hogy rendben legyek és 2021-ben folytatni tudjuk! Korábban egyébként, két éve, amikor jött a Real Madrid, megkerestek Salgótarján híres rendezvényszervezői, azt mondták, ez már meghaladja az én képességeimet, majd ők, mint profi szervezők, csinálják a továbbiakban. Nos, az én szememben ők nem híres, hanem hírhedt, saját zsebükre dolgozó személyek, akik pénzt látnak ebben a kezdeményezésben, de nem a gyermekeknek, hanem saját maguknak! Mint ahogy meg is tették, ugyanis az engedélyünk nélkül helyeztek ki reklámot, amiért komoly összeget tettek zsebre, amiből viszont a kedvezményezettek nem kaptak egy fillért sem!

Meg szeretném köszönni Kovács Katalin, illetve egy régi gála támogató, Szopóczi Gábor fáradozásait, akinek az édesapja is segítette a rendezvényt, most pedig azon volt, hogy egy világhírű csapat emelje majd az amúgy is magas szintű, egyedi színvonalat, sajnos azonban erre jövőre nem kerülhet sor, de ígéretet kaptam, hogy 2021-ben üdvözülhetjük majd a gálán ezt az együttest!

Bízom benne, a későbbiekben megengedi majd az egészségem, hogy folytassuk ezt a maga nemében páratlan jótékonysági sorozatot, ami eddig nyolcvanöt millió forintot tudott adni a kedvezményezettnek! De még akkor is, ha egy forintot sem adott volna a gyermekeknek az eddigi huszonnyolc gála, viszi a városunk jó hírnevét, példát mutat összefogásból, gyermekszeretetből. Soha, semmilyen rendezvényen sem volt a városunkban annyi olimpiai-, világ-, vagy Európa-bajnok sportoló, híresség, közéleti személyiség, mint a gálán!

Forrás: nogradifutball.hu