A Magyar Rákellenes Liga önkéntései ajándékokkal lepik meg a salgótarjáni kórház betegeit és dolgozóit

A Magyar Rákellenes Liga önkéntesei ötödik alkalommal ajándékozzák meg a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai osztály betegeit és szakszemélyzetét az adventi időszakban.

Az advent a várakozás, készülődés időszaka, amikor különösen nagy hangsúlyt kap a felebaráti szeretet. A civil közösség önkénteseinek ez azt jelenti, hogy erőt és bizalmat nyújtsanak a kórház lakóinak, hiszen talán nekik a legnehezebb a betegágyon a család, az otthon melegsége nélkül elesetten, kétségek közt lenni.

Ezen gondolatok jegyében tartotta a MRL Salgótarjáni Alapszervezete 2019. november 26-i Stresszoldó Klub foglalkozását. A meghitt hangulatú összejövetel résztvevői fantasztikus kreativitásról tettek bizonyságot: kezeik közül szebbnél-szebb ajtódíszek, mécses tartók, karácsonyi díszek kerültek ki.

A nagy szeretettel és lelkesedéssel elkészített adventi díszeket a készítők kis meglepetés csomagokba tették, melyek mellé szaloncukor, Béres csepp, tea, méz, és csoki figurák is  kerültek. Az elkészített ötven ajándékcsomaggal december 05-én 9 órakor a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztály és Hospice betegeit keresik fel az önkéntesek igazi „Mikulás” kíséretében. Az ajándékozás mellett nem maradhatnak el a meghallgató és biztató beszélgetések sem.

Így talán sikerül advent békéjét a megajándékozottaknak a lelkükbe csalni ebben a nehéz helyzetükben.