Három közlekedési baleset történt szerdán Nógrád megyében

Az elmúlt napon három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 57 éves férfi közlekedett személygépkocsival 2019. december 4-én 10 óra 45 perc körül Salgótarjánban, az Erkel úton, amikor a Petőfi út kereszteződésében összeütközött egy másik személygépjárművel.

Cserhátszentiván irányából Herencsény felé közlekedett egy 37 éves férfi tehergépkocsival a délelőtti órákban, amikor egy jobbra ívelő kanyarban – azért, hogy egy szemből érkező másik tehergépkocsival az ütközést elkerülje – az útpadkára kormányozta járművét. A padka a tehergépkocsi alatt megsüllyedt, mely kissé megbillenve állt meg.

A megye területén az elmúlt 24 órában további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. A balesetekben nem sérült meg senki.

Kérjük a járművezetőket, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket! Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek! A téli közlekedés fokozott figyelmet igényel. 

Indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról!

A várható csapadékos időjárás miatt felhívjuk a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa, vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni, és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért kérjük, hogy a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!   

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!