A rendőri hivatást népszerűsítették a salgótarjáni nyílt napon

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a napokban Nyílt Napot tartott, melyen a salgótarjáni középiskolák végzős tanulói vettek részt.

A rendezvényt megnyitotta Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese, aki megköszönte a fiatalok érdeklődését, és beszámolt a bűnügyi szakterület sajátosságairól a diákoknak. Oláh László rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának a vezetője a rendészeti szakterület feladatkörébe engedett bepillantást, míg Buda László rendőr őrnagy a csapatszolgálati tevékenységet mutatta be.

Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós harminc éve tagja a rendőrség állományának, aki elmondta, hogy miért választotta ezt a hivatást és miért kedveli azt ma is. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai ismertették a bűnügyi technikusi szakágat. Rozgonyi Alex rendőr őrmester és Tóth Judit rendőr őrmester ismertette a rendészeti szakközépiskolák, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felvételi követelményeit. Ezt követte a rendőrség által használt védőfelszerelések és technikai eszközök bemutatója.