Szivárgott a szén-monoxid Salgótarjánban és Mátraszelén: öt embert kellett kórházba szállítani

Két esetben is szén-monoxid miatt riasztották a hivatásos tűzoltókat vasárnap.

Meghibásodott a fürdőszobai fűtőberendezés vasárnap kora este Salgótarjánban, egy Acélgyári úti lakásban. A lakók erős fejfájásra és szívdobogásra panaszkodtak.

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói több helyen méréseket végeztek a lakásban, melyek a fürdőszobában és az előszobában is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere a fürdőszobai fűtőberendezést leplombálta, az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy azt a műszaki felülvizsgálatig nem használhatják.

Az ingatlan többi fűtőberendezése működőképes maradt, így a lakás fűtése zavartalanul megoldható. A mentők az otthon tartózkodó három felnőttet és egy gyereket kórházba szállították.

Egy családi ház pincéjében lett rosszul és veszítette el az eszméletét egy ember vasárnap este Mátraszelén, a Nyírjesvölgy utcában. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentők kivitték őt a helyiségből, majd kórházba szállították.

Az egység több helyen méréseket végzett a házban, mely a pincében kimutatta a szén-monoxid jelenlétét. A helyiségben levő gázkazánt a gázszolgáltató szakembere leplombálta.

Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy műszaki felülvizsgálatig a kazánt és a kéményt nem használhatják, ezért az otthon tartózkodó másik felnőtt és egy gyerek rokonoknál töltötte az éjszakát.

Borítófotó: illusztráció